Соціальні мережі
Ваше місто
Київ ▼
Безкоштовний дзвінок по Україні +38 (044) 225-7-225 0 (800) 50-50-55
 Замовити дзвінок (для частных лиц)
x
+
ЗАПИТ НА ЛІКУВАННЯ

Як оформити візу

Компанія МУЗЕНІДІС ТРЕВЕЛ прагне зробити відпочинок в Греції максимально комфортним, пропонуючи послуги з оформлення грецької шенгенської візи на в'їзд і перебування в країні. Тому турист може бути впевнений, що без зайвих зусиль з його боку віза в Грецію буде відкрита у визначений терміни.


Увага! Із 11.06.2017 Консульства Греції в Києві та Одесі не приймають в роботу біометричні паспорти громадян України.

Звертаємо вашу увагу, що починаючи з 11 червня 2017 року набуває сили безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Аби їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Усі без винятку документи для поїздок за кордон, які оформляються з кінця 2016 року, – біометричні; у 2015–2016 роках видавали як біометрику, так і «звичайні» паспорти. Подивіться на свій документ: якщо на його обкладинці є ось така позначка – він біометричний.

  • Найпоширеніші питання:
  • Як довго можна перебувати в країнах Шенгенської угоди за біометричними паспортами? – Термін перебування не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів (півроку) з моменту першого перетину кордону шенгенської держави. В разі використання всіх 90 днів у півріччі, необхідно дочекатися початку наступного півріччя для відновлення нових 90 днів для здійснення подорожей.
  • Які документи можуть вимагати прикордонні служби? – Документи, що підтверджують мету візиту для організованих туристичних поїздок: ваучер на проживання, зворотний квиток, можливо медичне страхування; достатня наявність грошових коштів: 50 євро на день для дорослого і 25 євро для неповнолітнього (підтвердженням можуть бути готівкові або кошти на міжнародній платіжній картці), але не менше 300 євро. Для туристів, які подорожують особистим автотранспортом: ваучер на проживання, маршрут поїздки у вільній формі, техпаспорт, права, грін-карта, можливо медстрахування і достатня наявність грошових коштів від дня перетину першого кордону.
  • Чи приймаються звичайні небіометричні паспорти? – Так, небіометричні паспорти приймаються Консульствами за всіма раніше прийнятими правилами. Вимоги до документів для відкриття віз залишаються попередніми (див. [8] Перелік документів у Генеральних консульствах Греції в Україні).
  • Чи можна для відкриття візи подати небіометричний паспорт, хоч є діючий біометричний? – Консульства приймають в роботу звичайні паспорти громадян України, навіть при наявності біометричного, термін дії такого паспорта повинен відповідати вимогам.
  • Якщо дитина, згідно віку, не здавала відбитки пальців під час оформлення біометричного паспорта, але паспорт отриманий з чіпом, чи є такий паспорт біометричним? – Той закордонний паспорт України, в якому міститься чіп, є біометричним, навіть якщо при його оформленні не здавалися або здали тільки частково відбитки пальців. З таким паспортом можна зробити поїздку без оформлення візи.
  • Якщо у дитини звичайний паспорт і необхідно відкривати візу, а у батьків його супроводжуючих біометричні паспорти, чи потрібні якісь додаткові дозволи? – Нотаріальний або будь-який інший дозвіл на відкриття візи дитині в такому випадку не потрібен. Усі документи подаються відповідно до звичайного списку. Однак, якщо дитина здійснює поїздку (зі звичайним або біометричним паспортом) в супроводі одного з батьків, самостійно або в супроводі інших осіб, то Нотаріальний дозвіл на виїзд потрібен, як і раніше.
  • Громадяни, які отримали відмову при оформленні візи в небіометричний паспорт, але які планують в'їзд по новому біометричного паспорту, чи будуть пропускатися на кордоні? – Рішення приймається виключно прикордонною службою країни прибуття!
  • У випадку, якщо є діюча віза/мультивіза, чи може турист поїхавши в зазначений у візі період, залишитися на термін, що перевищує допустимі дні перебування, якщо на руках 2 паспорти, один з яких біометричний? - Ні! Турист повинен в'їхати і виїхати за чинною візою і не має права залишатися на термін більший терміну дії візи!
  • Якщо поїздка здійснюється особистим автотранспортом і маршрут поїздки буде проходити через країни, що не входять у Шенгенську угоду (наприклад, Румунія, Болгарія) чи потрібно відкривати в ці країни транзитні візи? – Для власників біометричних паспортів не потрібно відкривати візи в ті країни, перебування на території яких дозволено з шенгенською візою. Більш того, кількість днів перебування в цих країнах не включено в 90 днів, допустимих для знаходження в країнах Шенгенської зони.

Перелік документів та строки оформлення

Залежно від місця проживання туриста, шенгенська віза в Грецію для громадян України оформляється в Генеральних консульствах Греції, терміни вказані без урахування пересилання документів при необхідності.


  • Термін оформлення грецької шенгенської візи - від 5 робочих днів, з дня подачі документів у візові центри Києва, Львова, Харкова, Луцька, Івано-Франківська.
  • Термін оформлення грецької шенгенської візи - від 6 робочих днів, з дня подачі документів у візові центри Одеси та Дніпропетровська
  • Перелік документів в Генеральних консульствах Греції в Україні
  • Вартість візи в Грецію в Генеральному консульстві в Україні 
Для дорослих громадян України 60 €
Для громадян інших країн, які мають посвідку на проживання в Україні (подача документів тільки в консульстві Києва) 60 €
Для пенсіонерів 20 €
Для дітей від 6 до 18 років, які мають свій ОЗП 20 €
Для дітей від 6 до 18 років, вписаних в ОЗП батьків 20 €
Для дітей від 0 до 6 років, які мають свій ОЗП або вписаних в ОЗП батьків безкоштовно
  • Адреси та графік прийому документів у візових центрах Греції в Україні ▼

м. Київ, пл. Спортивна 1А, ТРЦ "Гулівер", 8 поверх

Прийом документів:
понеділок    08:30-09:15; 13:00-13:45
вівторок       10:00-10:45; 14:30-15:15
середа          09:15-10:00; 11:30-12:15
четвер          10:45-11:30; 13:00-13:45
п'ятниця      12:15-13:00; 14:30-15:15


м. Дніпропетровськ, просп. Карла Макса, 22 (на розі вул. Куйбишева та просп. Карла Маркса), торговий-бізнес центр "Атріум"

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця   14:00-15:00


м. Івано-Франківськ, вул. Тролейбусна, 4А

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця   11:00-13:00


м. Львів, вул. Під Дубом, 7Б (ТРЦ "Форум", 2 поверх), 79000

Прийом документів:
понеділок - п'ятниця   09:00-12:00


м. Луцьк, вул. Кривий Вал, 31, «Центрум», 3 поверх, 43000

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця   11:00-13:00


м. Харків, вул. Героїв Праці, 7 ТРЦ "Караван" 2 поверх (лівий вхід, біля "Ельдорадо")

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця  13:00-14:00


м. Чернівці, вул. Героїв Майдана, 31, 59000

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця  09:00-13:00


м. Одеса, вул. Канатна, 22, 65014

Прийом документів:

понеділок - п'ятниця  08:30-15:30



Віза в Грецію

Віза в Грецію є обов'язковим документом, без якого в'їзд на територію країни заборонено. Компанія Музенідіс Тревел прагне зробити відпочинок в Греції максимально комфортним, пропонуючи послуги з оформлення документів на в'їзд і перебування в країні. Ми хочемо, щоб грецьку візу - ваш пропуск в цю дивовижну середземноморську країну - ви отримували легко і максимально оперативно. Щоб оформлення необхідних документів пройшло без єдиної затримки, зверніть увагу на наступну інформацію:

  • Всі документи на візу приймаються завчасно.
  • У разі відмови у візі консульський збір не повертається.
  • Термін оформлення грецької шенгенської візи від 5-6 робочих днів з дня подачі документів у візовий центр.
  • На розгляд не приймаються подовжені закордонні паспорти.
  • Оформлення грецьких шенгенських віз для громадян України здійснюється у візових центрах Києва, Одеси, Львова, Дніпропетровська, Харкова, Луцька, Івано-Франковська.
  • Перед бронюванням обов'язково уточнюйте прописку і офіційне місце роботи туриста.
  • У паспорті туриста повинно бути не менше 2-х чистих сторінок у розділі візи.
  • На момент подачі документів у консульство обов'язково повинна бути зроблена передоплата по туру.
  • Одночасна подача туристом документів на відкриття короткострокової і національної віз в консульства кількох країн шенгенського простору є підставою для відмови у візі.
  • Наявність в паспорті туриста штампа консульської установи, зверху якого не наклеєна віза, прирівнюється до наявності в паспорті раніше отриманої відмови у візі.

ОФОРМЛЕННЯ БАГАТОРАЗОВОЇ ВІЗИ

При оформленні багаторазової грецької шенгенської візи зверніть увагу на наступну інформацію:

  • Грецькі багаторазові шенгенські візи оформляються тільки громадянам України при бронюванні туру, за умови наявності раніше оформленої грецької шенгенської візи.
  • За наявності візи в попередньому закордонному паспорті, необхідно додати його оригінал (або оригінальні сторінки з візами та копію першої сторінки)
  • Період дії грецької шенгенської багаторазової візи, а також кількість днів перебування на території Греції встановлюється Консульством Греції.
  • Для оформлення багаторазової візи для дітей до 17 років в паспорт одного з батьків необхідно нотаріально завіренний дозвіл на виїзд дитини до країн шенгенської угоди в супроводі матері чи батька на період більший ніж реальна поїздка (на 3 місяці, на півроку, на рік), якщо ж віза оформлюється в дитячий проїздній - то дозвіл має бути взаємним.
  • Термін оформлення багаторазової грецької шенгенської візи такий же, як для відкриття одноразової шенгенської візи.
  • Вартість багаторазової візи однакова з вартістю разової візи.
  • На розгляд не приймаються подовжені закордонні паспорти.

Примітка

  • Візова підтримка здійснюється тільки за умови придбання повного пакету послуг.
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення.
  • Візовий відділ компанії може вимагати додаткові документи в залежності від специфіки заявки.
  • Рішення про видачу візи повністю залежить від Консульства Греції.
  • Компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни.
  • Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного/обох батьків, які не подорожують разом з дитиною, подається виключно в оригіналі з печаткою нотаріуса. Нагадуємо, що якщо у дитини тільки 1 опікун, то для підтвердження цього необхідно подати копію свідоцтва про народження, відповідне рішення Суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ, який підтверджує даний факт.

Увага

Звертаємо Вашу увагу, що у зв'язку зі зміною Шенгенського кодексу про кордони (Постанова ЄС 610/2013 Європейського парламенту і Європейської ради від 26 червня 2013 року), закордонні паспорти мають бути видані не більше 10 років тому і дійсні ще як мінімум 90 днів з дня повернення.

Візові складності залишаються в минулому. Греція стає ближче!
Музенідіс Тревел  вся Греція для Вас!